Over ONS

Ons gezin bestaat uit Jacob, Jannechien, Martijn, Floor en Roos. Allen zijn zij betrokken bij het boerenbedrijf. Jacob en Jannechien hebben elkaar ontmoet toen zij 17 en 14 waren op de lagere landbouwschool. De romance is toen begonnen en nooit meer overgegaan. Nadat zij beiden klaar waren op school hebben zij het bedrijf van Jacob zijn vader overgenomen, eerst  op een andere boerderij en nu op “De Kamp”. Jacob en Jannechien runnen samen het melkveebedrijf, Jannechien melkt iedere ochtend en avond de koeien, Jacob verricht de werkzaamheden daaromheen en zorgt voor het land.

 

Zoon Martijn is kottervisser van beroep, hij gaat van zondag tot vrijdag naar zee, wanneer hij een weekje vrij is, is hij vaak te vinden op de boerderij. Dochter Floor is begonnen met het bieden van dagbesteding op de boerderij, daarnaast insemineert zij de koeien en onderhoudt zij samen met Jannechien en de mensen van de dagbesteding de groente- en bloementuin. Roos is dit jaar afgestudeerd, haar hobby’s zijn bakken en het bedenken van nieuwe recepten dit heeft er dan ook voor gezorgd dat zij is begonnen met de theetuin. 

 

10 jaar geleden zijn wij met ons gezin verhuist naar “De Kamp”. De monumentale stolp hebben wij toen in eren hersteld, sindsdien hebben wij ook niet stilgezeten! Er is een nieuwe melkveestal gekomen, het erf heeft een andere indeling gekregen, de zorgboerderij is gestart en vanaf 2018 gaan wij ook beginnen met de Kamping en de theetuin. 

IMG_1647.jpg

De dieren

Op ons melkveebedrijf melken wij 60 koeien en hebben wij 40 stuks jongvee. Daarnaast lopen er nog vele andere dieren rond op de boerderij. Zo lopen er een aantal varkens, waaronder twee Kune Kune varkens. Dit zijn de zusjes Sien en Saar. Verder lopen op het erf verschillende katten rond. Ze gaan lekker hun eigen gang en ze komen nu en dan binnen. Elk voorjaar krijgen onze schapen lammetjes, deze lopen op de Hogeberg. In de wei lopen 3 pony's en een groot Belgisch trekpaard!  Ook scharrelen er verschillende soorten kippen en eenden op de boerderij. Op twee plekken zitten de kippen, een plek voor de kleinere kippen en een plek voor de grotere. De eenden hebben hun eigen plekje. De nieuwste familie op onze boerderij is de konijnenfamilie, zij wonen allemaal samen op de konijnenberg in de tuin.