top of page

Over ONS

Ons gezin bestaat uit Jacob, Jannechien, Martijn, Floor en Roos. Allen zijn zij betrokken bij het boerenbedrijf. Jacob en Jannechien hebben elkaar ontmoet toen zij 17 en 14 waren op de lagere landbouwschool. De romance is toen begonnen en nooit meer overgegaan. Nadat zij beiden klaar waren op school hebben zij het bedrijf van Jacob zijn vader overgenomen, eerst op een andere boerderij en nu op “De Kamp”. Jacob en Jannechien runnen samen het melkveebedrijf, Jannechien melkt iedere ochtend en avond de koeien, Jacob verricht de werkzaamheden daaromheen en zorgt voor het land. In 2019 is zoon Martijn toegetreden tot het bedrijf.

 

Zoon Martijn was jarenlang kottervisser van beroep. In 2021 maakte hij de overstap van de zee naar het land en tegenwoordig werkt bij het loonbedrijf van zijn schoonvader en is hij vaak te vinden op de boerderij.


Dochter Floor biedt dagbesteding op de boerderij. Met de mensen van de dagbesteding onderhoudt ze de groente- en bloementuin. De bloementuin is uitgegroeid tot Floor.ista, verkoop van prachtige bossen bloemen uit eigen tuin en het verzorgen van bloemen voor feesten en volledige bruiloften.


Roos is afgestudeerd creatief therapeut en helpt ook mee met de dagbesteding op de boerderij. Haar hobby’s zijn bakken en het bedenken van nieuwe recepten. Ze runt al jaren ’s zomers de theetuin.


In 2007 zijn wij met ons gezin verhuist naar “De Kamp”. De monumentale stolp hebben wij toen in ere hersteld, sindsdien hebben wij ook niet stilgezeten! Er is een nieuwe melkveestal gekomen, het erf heeft een andere indeling gekregen, de zorgboerderij is gestart en sinds 2018 hebben we de camping en de theetuin.
 

9 Camping de Tesselse Kamping Texel 9 k-08 kopie.jpg
1 online Camping de Tesselse Kamping Texel .jpg

De dieren

Op ons melkveebedrijf melken wij 60 koeien en hebben wij 40 stuks jongvee. Daarnaast lopen er nog vele andere dieren rond op de boerderij. Zo lopen er een aantal varkens, waaronder twee Kune Kune varkens. Dit zijn de zusjes Sien en Saar. Verder lopen op het erf verschillende katten rond. Ze gaan lekker hun eigen gang en ze komen nu en dan binnen. Ook scharrelen er verschillende soorten kippen en eenden op de boerderij. Op twee plekken zitten de kippen, een plek voor de kleinere kippen en een plek voor de grotere. De eenden hebben hun eigen plekje. De nieuwste familie op onze boerderij is de konijnenfamilie, zij wonen allemaal samen op de konijnenberg in de tuin. 

bottom of page